Livaneli: CHP ile MHP arasinda fark yoktur


CHP eski Milletvekili ve Sanatçı Zülfü Livaneli, CHP'nin Kürt sorunu konusundaki söylemlerini eleştirerek, 'CHP ile MHP arasında fark yoktur' dedi. Deniz Baykal'ı da eleştiren Livaneli, 'CHP bir zamanlar sol, Alevi ve Kürt gruplarının temsilini bulduğu bir partiydi. Ama özellikle 2003 seçimlerinin ardından Sayın Baykal partiyi milliyetçi bir eğilime çekti ve orada kilitledi' diye konuştu.

ROJ Tv'de yayınlanan Roj Aktüel Programına katılarak Gazeteci Erdal Er'in sorularını yanıtlayan Zülfü Livaneli, CHP'nin politikalarını hayretle izlediğini söyledi. CHP'den Kürt ve Alevi politikası yüzünden istifa ettiğini söyleyen Livaneli, 'Engel çıkaracaklar. Şu aşamada büyük engel çıkarıyor gibi görünmüyorlar. Ordu onayının olduğunu hissettimiz bu olayda bu tutum insanları şaşırtıyor. Elma ve armut birbirine karışmış. CHP bir zamanlar sol, Alevi ve Kürt gruplarının temsilini bulduğu bir partiydi. Ama özellikle 2003 seçimlerinin ardından Sayın Baykal partiyi milliyetçi bir eğilime çekti ve orada kilitledi. Bana göre MHP ve CHP arasında bir fark yoktur. Ordu bu sorunun çözümünde önemli bir faktör. Eğer ordu onay verirse bu CHP'nin tutumunu da etkiler.'

Sorunun çözümü için İngiltere ve İrlanda gibi örneklerin ele alınması gerektiğine dikkat çeken Livaneli, 'AB'nin parçası olmaya çalışan Türkiye'nin takip edeceği yol budur. Yasaları AB'ye uydurmamız lazım. Brüksel yasaları bizim ulusal yasalarımızdan daha üstündür. Kürt sorunu AB eksenli değer ölçüleri ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre çözülmelidir' dedi.

DİHA

0 yorum:

Yorum Gönder

Dürüst ve seviyeli olunuz...
İmzasız yorumlar için altta buluna 'Yorum Biçimini' Anonim olarak seçiniz.