Ankara da Sec,m Depremi

Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA, (DHA)

Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Müdürü A.Ç, muhtar adayının seçim sonuçlarına itirazını değerlendirmek için 5 bin TL istediği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) bir muhtarın ihbarı üzerine harekete geçerek, Yenimahalle İlçe Seçim Kurulu Müdürü A.Ç’yi gözaltına aldı.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Yenimahalle’deki bir muhtar adayı, seçim sonuçlarına yaptığı itirazı değerlendirmek için İlçe Seçim Kurulu Müdürü A.Ç’ye başvurdu. Ancak bu başvuruyu değerlendirmek için ilçe seçim kurulu müdürü kendisinden 5 bin lira rüşvet istediğini iddia eden muhtar, polise şikayetçi oldu. Bunun üzerine takibe alınan A.Ç, muhtar adayı ile yaptığı görüşme esnasında bu sabah gözaltına alındı.

Muhtar adayının iddiası üzerine gözaltına alınan İlçe Seçim Kurulu Müdürü, Ankara Emniyetine götürüldü. Adli Tıp’da sağlık kontrolünden sonra ifadesi alınan A.Ç’nin, Ankara Adliyesi’ne sevk edileceği bildirildi.

ADANA'DA DA SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Adana Cumhuriyet Savcılığı, yerel seçimlerde ‘oy hırsızlığı yapıldığı‘ ‘oyların ve tutanakların değiştirildiği’ iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı.
Savcılık yetkilileri szoruşturma kapsamında öncelikle adliyede oy torbalarının bulunduğu depoların güvenlik kamerası kayıtları incelemeye ayldı.
MHP adayı Aytaç Durak’ın kazandığı seçim sonucu ile ilgili olarak AKP ve CHP seçimin iptali için YSK’ya başvurmuştu.


milliyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Dürüst ve seviyeli olunuz...
İmzasız yorumlar için altta buluna 'Yorum Biçimini' Anonim olarak seçiniz.