Adil Cemil Cicek



Başbakan yardımcısı ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek’ten seçim sonrası dökülen nağmelerde fesat gizliydi. Ne demişti sayın! Çiçek; “DTP Iğdır’da yerel seçimleri aldı. Ermenistan sınırına dayandı. Oralara dikkatli bakılmalı. Orada güvenlik zafiyeti olabilir.”

Şimdi filmi geriye saralım, genel seçimlerde aldığı yüksek oy karşısında yükselen sesleri, bastırmak için AKP korosu hep bir ağızdan ‘Halkın iradesine saygı duyunuz.’ Demişlerdi. Şimdilerde ise bırakalım Iğdır halkının DTP’yi seçmesine saygı gösterilmesine, Iğdır’ın Ermenistan topraklarına katılabilirliği üzerinden siyaset yapılıyor.


Sayın Çiçek’in kaybedilenin sadece Belediye yönetimi olmadığını, kaybedilenin aslında vatan toprağı olduğunu düşünmesinin, Kürt ve Ermeni yurttaşlara ne gözle baktığının bir ispatı olsa gerek.

AKP genel siyasi konjonktürü içerisinde var olan faşizan düşünceler bu tür dizginsiz açıklamalarda ortaya çıkabiliyor. Eminim ki Çiçek kendi aklıyla değil de akıl hocalarının ifadeleriyle bir açıklama yapsaydı bugün içini görmeyecek ve bu tümceleri sarf etmeyecektik, en azından şimdilik.


Netice olarak Sayın Çiçek içini dökmüştür ve ortalığı burun delen bir koku almıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Dürüst ve seviyeli olunuz...
İmzasız yorumlar için altta buluna 'Yorum Biçimini' Anonim olarak seçiniz.